Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar till min yngsta dotter!

 

Ett år går fort

så snubblande fort

 

men inte för dig

 

För ett år sedan var du rebell

svarthårig med tandställning, märliga kläder och ring i näsan

skolkade jämt och sket i skolan

 

Kommer du ihåg när vi slogs och skrek till varandra mitt i natten?

 

Nu pratar vi samma språk

tandställningen är borta och ett perfekt leende möter mig

(tack Stockholms stad för detta, ni har ingen aning om hur mycket det betyder för henne)

klädvalet är kanske fortfarande lite märkligt men fint på sitt vis

ingen ring i näsan

och numera skolkar du aldrig

 

Tack gode Gud för att den tiden är över!

 

Kommer du någonsin att förstå min ensamma förtvivlan?

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-18 18:48



Bookmark and Share


  Leif Furstedt
Vackert :)
2008-10-21

  RogerIvan
Hon kommer att förstå...
När hon fått en egen dotter i tonåren,,,
2008-10-19

  korpfjäder
nej man kan nog inte förstå förrän det är förgången tid....förhoppningsvis medan man fortfarande kan tala med varandra och le åt hur det var...
2008-10-18

  papessa
tankar som satte sig som en klump mitt i bröstet..förstår sina föräldrar gör man först när man får egna barn... jag är ödmjukt tacksam för 2 barn barn även om dom bor i Abu Dhabi...så var det en lycka för mig när min son nu 40 år fick egna barn... amen..
2008-10-18

  lyckeli
En son på tretton med mina egna tonår i färskt minne...man får hoppas att det man gör är gott nog... Du lyckades nog rätt väl
med din ; )
2008-10-18

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag gruvar för min dotter som snart är i tonåren.
Men jag gläds med dig. Fint skrivet!/B
2008-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP