Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Den våren jag var sjutton år

 

den våren jag var sjutton år
såg jag en flik blå himmel och en trädgren
mellan väggen mitt emot och fönsterbågen
och jag hörde koltrasten sjunga
om kvällarna

den våren jag var sjutton år
var jag förälskad i Carlo dansken
som fanns därute någonstans
medan jag låg trasig och sängbunden
på sjukhuset

den våren jag var sjutton år
grät jag tyst om kvällarna och längtade ut
jag lärde mig något väsentligt då
om återvändsgränder och dödsångest
en läxa för livet

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-19 20:37



Bookmark and Share


  aol
ärlig rak stark sanningspoesi
2008-10-20

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk dikt!
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger