Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fortsatt letande bland gamla minnen
"Vinden" skrev jag under en novemberstorm -90




Vinden

Vinden Viner                                      
  Kall och Hård
Viner Vinden

Vinden Viner
  Utanför mitt fönster
Viner Vinden

Vinden Viner
  När timmen är sen
Viner Vinden

Vinden Viner 
  Ute bland trollen
Viner Vinden

  Vinden Tjuter
Genom skogen som inte tänker se sig
  Besegrad
av den lössläppta
  Isande arga lilla Vinden
ilar vidare mellan träden
  Ger sig på
    Närmsta gran
      Utan resultat

Ilsket
  Vänd mot nästa
    tar den sats
Granen
  med en lätt dallring på barren
Vinden
  den viftar bort

Vinden Viner
  Nu Rasande 
    Rusar den vidare genom
Skogen
    som inte tänker se sig besegrad
      av
Vinden
  Vräker sig
    Vrålande mot
      Gran efter
        Gran efter
          Gran efter…

Vänder sig utmattad
  Slutligen mot Gammeltall
Som utan ett ljud
  Finner
    Att Vinden
är alltför stark för Gammeltall
  Finner
    Att det nu är dags
      För Vilan
Vilan utan slut


Vinden Viner
  Kall och Hård
Viner Vinden




Fri vers av Niklas Gladh
Läst 832 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-06 15:07



Bookmark and Share


  LadyM
Va bra den va! jag som tycker så mycket om sagor..fsparar den som bokmärke..
2005-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Gladh
Niklas Gladh