Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du anade

Om du anade mina djup
hoppas jag att du inte
skulle nöja dig med plaskandet
du håller på med nu

Om du anade min hetta
skulle du inte sitta så nära
och vara så ouppmärksam

Om du anade mitt mörker
skulle du lägga benen på ryggen
och snubbla dig iväg

Om du anade min längtan
skulle du gå mitt itu
som ett stycke trä
under yxans egg


Så skulle du gå mitt itu
mitt stora jag klarar inte du




Fri vers av Lia-Lej
Läst 446 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-10-20 22:06



Bookmark and Share


  Albert
nästan så jag blir rädd
2008-11-10

    ej medlem längre
En text som får mig att le,
skrivet om det svåra;
relationen mellan två,
den tydligen oundvikliga (?)
oförståelsen/missförståelsen dem
emellan, ja jag fastande alldeles
särskilt för det första lysande stycket!
2008-11-01

  Elisabeth VIP
Fint diktat, och sorgset. Spännande ordval.
2008-10-31

  Carola Zettergren
Rakt in i läsarens hjärta!!!Mycket bra kärlekspoesi som jag sparar så klart!
2008-10-31

  Maria T
Fin poesi om människans
innersta tankar, känslor,
längtan
2008-10-21

  Fredrik Stillesjö
Hej Lia-Lej!

Håller med JennyKristina. Dikten beskriver något allmänmänskligt utifrån det djupt personliga. Värdemärken för bra poesi enligt mitt tycke. Hälsar Fredrik
2008-10-21

  Kristina Wallbing
Så talande du skriver om människans storhet och komplexitet. Allt det som finns under ytan, och som vi ofta gör mycket för att dölja. Om som vi ofta ryggar tillbaka inför, om vi skulle få en glimt...

"Om du anade min längtan
skulle du gå mitt itu
som ett stycke trä
under yxans egg"

Den är RIKTIGT bra!!
2008-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej