Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De osynliga

 

de osynliga
döljer sig ute i skuggorna mellan träden
de bär sin glöd i kupade händer
den vållar dem smärta
men de skäms för mycket för att klaga
det är alltför bittert att ha blivit
s å d a n

mest av allt fruktar de att bli sedda
i sitt armod
därnäst fruktar de medlidandet
och skammen
vad de inte förmår gör dem vresiga
vad de förmår gör dem löjeväckande
vad de minns stiger som skum i ögonen
därför flyr de in i glömskan

de osynliga
bär sin glöd i kupade händer
bär den till kallkällor och vattendrag
där de sänker ner den

kokar ben
stiger rök
andas dimma

sist är hjälplöshet




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-21 19:33



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Sorgligt, men de sista raderna klingade vackert!
2008-10-21

  Larz Gustafsson VIP
Om du med dessa menar de hemlösa så tycker jag att vissa av dem i Gävle för ett förskräckligt oväsen.
2008-10-21

  aol
dom osynliga käns som ångest sån smärta ikten gjorde ett stort avtryck i mitt inre tack måna
2008-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger