Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälpte en hemlös stackare i London

Önskade jag kunde hjälpt fler
jag och en vän satt på en bänk
och rökte varsin cigarett

Då kom en uteliggare fram till
oss,väldigt skygg var den stackaren
han tittade på min cigarett
jag tog fram min ask med cigaretter
och räckte honom en cigarett

Han log med hela sitt anskite
av min skest att måna om honom
av att bara en ända cigarett att ge honom
tänk om vi vore lika tacksamma
av oss

Men vi vet ju inte hur det är
att vara hemlös,vi lever i en
trygg tillvaro dom flesta av oss
i alla fall

Nästa dag skulle vi ju resa
tillbaks till sverige,så jag
och min vän gav en uteliggare
alla våra små mynt vi hade
fördom har vi ingen användning
av när vi väl har kommit hem igen

Han vart också väldigt glad
vi såg att han klev upp från
gatan och gick sin väg
kanske han fick sig en smörgås
för slantarna som sakt jag önskade
jag kunde gjort mera för flera av dom




Fri vers av Ann-christin
Läst 633 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-22 09:16



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Du är godhjärtad och visst de kanske köper fel enligt en del, men de får i alla fall en stunds känsla av att kunna välja själva.

Applåd
2009-03-06

  Larz Gustafsson VIP
Tanken är god.
Men ofta köper de sprit och öl.
2008-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Ann-christin
Ann-christin