Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spetskompetens


Spetskompetens:
"vi tycker vi vet och kan bättre än andra men vet inte hur och kan inte förklara på vilket sätt"


Används mest för politiker och andra offentliga onyttighets personer… oftast då inget riktigt vet vad dom ska göra och varför.

Om man inte riktigt vågar använda ordet ”spetskompetens” så ”nöjer men sej” med enbart ”kompetens”. Ett slags politiskt slagord ”han är så kompetent” eller ”hon är så kompetent”. Skulle vara roligt med en dokussåpa kallad ”vad vet våra politiker”, men jag tror ingen ställer upp på det… Skulle bli lik roligt som när Jay Leno frågar ut folk.

Exempel Ylva Johansson kommer från ”näringslivet” (d v s från ett s k företag, betald med fackliga och statliga medel som gjorde av med 155 miljoner och sålde för 5!!!)
Sossarna sa när hon gick in i regeringen att ”hon har ju sån kompetens”.

En sosse tyckte dessutom att ”så bra hon har ju erfarenhet från näringslivet”, känns lite som att den enda hon närade var henne själv…

Hon fick frågan ”hur kan du försvara en VD lön som överstiger den totala försäljningen från företaget?”
Svaret blev ”jag begärde bara samma lön som min manlige företrädare…” Ja där glömde man bort kompetensen helt plötsligt, va märkligt. Då var de helt plötsligt ”rättvisa gudrun syndromet” och de ska alla ”kvinnliga chefer” ha minst lika mycket som de manliga, oavsett om de besitter nån kompetens alls… som det ju verkar vara i detta fallet…




Fri vers av LassO
Läst 177 gånger
Publicerad 2008-10-23 21:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO