Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stillheten speglas i barkbåtens sakta förflyttande

.

Ett vykort med lantmiljö
där stillheten speglas i barkbåtens
sakta förflyttande över
den vasskantade sjöytan
målas försiktigt upp
i dagdrömmens bildpalats
som med lukt och känsla
tar mig tillbaka
till sensommardagarna
hos farmor på landet

Jag brukade vakna tidigt,
För att hinna se
landskapets uppvaknande
till solmogen timma,
innan vardagen tog vid
och tvingade naturmålningen
till drunknande bakom stressfärger

Men innan verkligheten vaknar
hinner jag se bilder
som fyller och väcker
sinne och känslor med
delikata fjäderföringar
över nervknutar
som får mig att rysa
av obeskrivlig känsla

- precis som dagdrömmens vykort,
av frostdimmig luft
som dansar
med hypnosframkallande rörelser
ute bland morgonsovande ängsväxter
och frukostätande hästfamilj,
får mig att känna

och längta tillbaka till
nu när jag sitter
mitt i storstadsträsket
utan skymt av
den drunknade naturmålningen




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-23 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna