Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du och jag

När vi vandrade i skogarna
slog blommorna ut, glädjen flödade
och kärleken såg inget slut
Sprakande färger kläder träd och mark
träden sover under skyddande bark
Inombords långt nere i själens mylla,
har vi alltid kämpat för att fylla, vårt inre
med evighetens ljus.
Gud känner hjärtats finaste rottrådar,
Han vet att vårda sitt spröda verk, "Själen", som
en dag ska gå vidare, in i evig himmelsk frid.
Smärta ska då ej finnas mer,
vårt öga då för evigt ser,
det slaktade Guds lamm.
Där ska inga tårar finnas, ingen som knyter sin hand.
Bara evigt knutna Kärleksband!




Fri vers av palle
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-25 09:14



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Vilken oerhört vacker dikt..fylld med kärleksfulla och ljusa tankar. Fint/B
2008-11-04

  "Silver" VIP
"Gud känner hjärtats finaste rottrådar" - en mycket vacker rad, en mycket vacker bild som jag tar med mig.

Du har en hel del rim i dina dikter och jag tycker det skulle vara fint om de alltid syntes så tydligt så möjligt, till exempel att "fylla" fick avsluta sin rad för att synas tydligt under "mylla".

Som så ofta, ljust och varmt skrivet, positiv tro.
2008-10-25

  Elaine.S VIP
"Inombords långt nere i själens mylla"

det är där det finns"ljuset" och samlar kraft
att lysa upp vår väg

Varma och fina ord...
2008-10-25
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle