Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som en vandring i minfält, med utrullad taggtråd, verkar det ryska folkets öde vara...


Moder Ryssland


Moder ryssland
Ack var har du alltid gjort
Med dina barn
I 70 år, en hel livstid
Förslavades de
Av djurfarmens grisar

Innan dess så var de som livegna
Under en annan slags terror
Så kom då dina få år av frihet
Då när allt skulle göras
Allt som alla saknat och längtat
Och än en gång

Som så många ggr
Drog svält och olycka in
I förändringens spår
Nu sitter de där igen
Med olyckan och terrorn
Som överhet, med mord som vapen

Denna gång i kapitalismens namn
Morden kallas för annat
I terrorhövdingens medier
Där det fria ordet
Är lika fritt, som vattnet i en öken
Med privatägd källa
Ett slags ”djävulens oas”
Betala, eller dö….




Fri vers av LassO
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-27 08:38



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja det arma ryska folket! Alltid ur askan i elden verkar det som...
2008-10-27
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO