Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerat av naturens skönhet och av Dan Anderssons vistext "Helgdagskväll i timmerkojan".


Sarek i september

Det är mil efter mil utan lador och hus,
utan asfalt och gatlyktors sken.
Det är vidder i bländande norrländskt ljus,
det är växtliv kring tigande sten.
Det är Sarek som härskar med enväldig makt
över bergpassens stolta massiv,
över jokkar och myrar och höstfärgers prakt,
som åt skuggor och dagrar ger liv.

Majestätisk Tjuolma, i snövit glöd,
där du tronar vid fjällrikets rand,
liksom aspen vid Aktse, scharlakansröd
är du tidlös i samernas land.
Över fjällsippors mångfald vid Rapa dal
vilar dimslöjors trolska mystik,
älgen lapar, och lyssnar till fjällbäckens skval,
som en hymn är naturens musik.

Medan skuggorna krymper och stjärnorna dör
lämnar solen sin rodnad i öst.
Frostens gnistrande täcke den snart förgör
– Sareks andedräkt ångar av höst.
Och när luften vibrerar av fjällvråkens skri,
medan renhjordar betar sin lav,
då är Sarek ett rike där själen känns fri
på sin färd genom stillhetens hav.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nils-Ivar Lindström
Läst 485 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-26 16:00



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Ett Måleriskt Mästerverk ! Bokmärker !
2008-12-27

  halmstrå
Du skriver så man längtar dit!
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström