Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnuftets röst: Ett ord, tre bokstäver

Jag hatar förnuftets röst
gör sig hörd när jag vill tysta den
Jag vill vara oförnuftig
åka med,
vara ung och dum i huvet
MEN
Ansvaret hänger på mina axlar
likt en alltför tung sidoväska
jag lutar och sviktar

Jag ramlar snart ihop
MEN
Jag släpper inte taget
för förnuftets röst gör sig hörd
just när jag ska göra mig fri

Detta förgör mig
Detta förtär mig
Innifrån
Rösterna i huvudet
som varit mitt sällskap så länge
blir för mycket

Jag ramlar snart ihop
MEN
Jag släpper inte taget
för förnuftets röst gör sig hörd
just när jag ska göra mig fri




Fri vers av LitenSyster
Läst 231 gånger
Publicerad 2008-10-27 23:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Man är som ett vandrande inbördeskrig.
Ett invärteskrig på vår vandringsstig.
2008-10-28
  > Nästa text
< Föregående

LitenSyster