Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldlock

Jag tittade mig i spegeln
då såg jag i mitt hår en
korkskruvslock som blänkte till
och ringlade sig mjuk
nedför min nacke.

Min Guldlock såg lika dan ut som
när jag var liten och trots att
jag klippt håret flera tusen
gånger så växer de
vackra små lockarna ut igen.

Jag kände mig varm och glad.
Jag har ärvt de lockarna från
min far. Han är död nu men
han lever ju vidare genom mig.
Det är spännande
när man tänker på hur allt
går i arv och lever vidare.
I generation efter generation.





Fri vers av Idun 1
Läst 342 gånger
Publicerad 2004-05-20 21:27



Bookmark and Share


  Roger VIP
Så härligt ömsint och kärleksfull. Vackra tankar. TACK!
2004-05-23

  Anna H
Ja det är en spännande tanke att saker och ting lever vidare långt efter det att man själv inte finns kvar. Att till och med så abstrakta saker som minnet av en lever vidare i andras hjärtan.
2004-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Idun 1