Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trötta november

November:
        trött månad
        tyngd mot marken
        av ledsna moln

Inte vårens hoppfulla
        trötthet i själen;

nej, bara november
        som gräver sig
        in mot märgen
        sitter bakom pannan
        strör grus
        och dimma
        i ögonen




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-29 19:29



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Såhär kanske:
det var en Björn i huvustan
för regn och rusk han ropar faan
men kommer det frost och snö
han önskar det strax blir tö
helst redan på annandan!
2008-10-29

  Jessica Ebbesson
November har både sina positiva och negativa sidor anser jag. Din beskrivning av den sistnämnda prickar du in fint.
2008-10-29

  vera gade VIP
Första strofen var fint turnerad! Fast iövrigt är jag inte enig med poeten;-)) Skriv något roligt- det hjälper!
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP