Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Imorgon är du min soldat.

Imorgon är jag soldat säger du och vänder dig mot mig.
Imorgon är jag krigsänka tänker jag men tänker inte förstöra dina drömmar om raka led och handgranater.

Imorgon är du en av alla de där rakade pojkarna som blir tvångslobotomerade. En av alla de pojkarna som får semester från krig på helgerna och som tror att det alltid kommer att vara så.

Imorgon hjärtat blir jag man på riktigt. Du ler sådär innerligt som du bara gör ibland.
Imorgon min kärlek är jag förlorad tänker jag men tänker inte säga att jag föredrar dig när du är pojke.

Imorgon är du inte längre pojken med sammetshuden och de oskyldiga blå. Imorgon är du inte längre pojken som ligger här bredvid och funderar på livet och molnens form. Du kommer nog aldrig mer tänka på molnen.

Imorgon kan du vara stolt över mig du kan säga till alla att jag har blivit vuxen nu.
Imorgon ska jag säga till alla att du rest bort för jag vill inte tänka på att du är min
krigare.

Imorgon är du min karl som inte längre ryggar tillbaka inför det som brukade skrämma dig. Då är du en av dem som längtar hem.




Fri vers av Linda Hammarberg
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-29 20:21



Bookmark and Share


  Rockalex
Härlig dialog
2009-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Linda Hammarberg
Linda Hammarberg