Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag kommer ihåg

- jag hatar dig ditt jävla svin
säger mamma
och jag slickar i mig laxresterna på tallriken
det är en fin eftermiddag

hela familjen har drabbats av huvudlöss
och någonstans i malmö
misslyckas en kille med att knyta skorna
han snubblar med huvudet in i en grill
på en tung mercedes

det blir kladdigt

jag äter ju med hela ansiktet
och han också
grillat är gott
men helst på kvällen

och när jag skriver denna raden
så känner jag ingenting
skriver för att känna mig
som någonting

och jag vet att det blir meningslöst
ont om syre och luft mellan raderna

tänker på fredagar
kanonfester och att våga kika på människor
som passerar på trottoaren
att släppa ut bältet ett hack
och bara slappna av en stund
förstå varför discoteken luktar fis

vara i halmstad
bli ledsen och få stryk
ligga på trottoaren och blöda
inte ha några byxor

och någon annan gång
som då för länge sen
ja, då när en halv miljon irakiska barn dog
och jag åt en båtpizza och blev jävligt mätt
det var kul

eller den gången då olsen brothers vann
det kommer aldrig hända igen
knappast
och jag tänkte
- näe, nu får det fan va nog
och svalde ett piller och dansade med en katt
i en blinkande rökig lägenhet

och den lägenheten brann upp sen
killen som bodde där stack
tog sin hund och en väska
fjuttade på lite överallt
och flyttade in i någons trädgård
slog upp ett tält
och fick åka polisbil
säkert i tie minuter
men utan siren

alldeles för kul får man inte ha

som han yngvie malmsteen
som verkade ha så kul

då blev han tjock istället

och tjocka människor har inte kul
de bara låtsas
och drar sig i fläsket
när de är ensamma

för mycket tv, heja reklam
och hata varandra

det blir ju så

för jag kan inte låta bli




Fri vers av Marcus VIP
Läst 957 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-08-08 22:12



Bookmark and Share


  Laijza
jag skrattar inte, men fångas av sättet du skriver på.
2008-01-20

    lindhag
Hahahahaha...du är bäst.. saknar ord..skrattar så tårarna rinner:)
2006-02-04

  marianela
Gillar verkligen ditt sätt att skriva som Betraktare. Jag får en känsla av uppgivenhet och cynism som triggats fram av ett skarpt intellekt. Bra!
2005-08-12

  Sten Hansi
ditt lilla rövhål, du är så himlans duktig.
förresten. förlåt att jag inte svarade igår när du ringde, låg på min dödsbädd och svettades ut gin ur alla kroppens håligheter, jag saknar dig. men det kvittar kanske nu.

bra text
2005-08-08

  Blodsekund
Oh, den var speciell och ovanlig. Mycket bra och skitroligt med variation. Njöt när jag läste den :)
2005-08-08

  Duva
denna var hmm. Den var bra, ovanlig och cool. Väcker lite tankar. Bra skrivet. Alltid kul att läsa nåt ovanligt.
2005-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP