Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- kritisera med en hjärna -


Blandar blodrött med dina himmelsblå


Blandar blodrött med dina himmelsblå
ögon som glittrar i en nalkande morgonsol
jag fann dig insvept i de vitaste lakan
av synd svart, såg du mig komma, gående

Det flödar ur dig, det som var de mest vackra
din gälla röst bedjande får mig att fortsätta
älska det som du i hatet inom födde
finner början till skälet att dö

Skalpellen i min högra hand
och penseln i min vänstra
Jag är ingen konstnär men
jag målar från ditt hjärta




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 788 gånger
Publicerad 2005-08-09 14:06



Bookmark and Share


  Maya
Denna har djup och stark. Jag tror du skriver mer öppet och tillgängligt här, här har du känslan jag pratar om. Kan du minnas den?/M
2005-11-15

  swimsus@gmail.com
*Har ingen hjärna att skryta med, men kan jag vara med ändå?*Ler*
Du leker med vitt som snö oskyldigt och rent samt det nersolkade, svarta uppgivna..som utnyttjar något som VILL bli utnyttjat och använt..

"älska det som du i hatet inom födde
finner början till skälet att dö"

Jag läser dessa rader om & om igen och måste koncentrera mig för att tolka dom rätt..Och de är brilljanta.Höjer dikten mkt enl. mig.

Avslutningsraderna..*paffers* Ja, vad kan man säga..? Jag älskar färg och kompositioner och målande beskrivningar..Ibland säger folk till mig "Jag vet ingenting om Konst!" Och jag frågar & frågar tills de fattar att LIVET är konst. Som detta..
2005-08-11

    Hades Is Rising
Detta var mig en mycket mörk och bra text. Jag gillar främst det sista stycket. Det ger texten en helhet som knäcker det mesta. Skitbra. Välkommen till mordkommisionen!
2005-08-11

  madinsane
jag är som alldeles frälst i färger.
finns där färg, finns där en madinsane som dräglar.

bäst är;
'jag fann dig insvept i de vitaste lakan
av synd svart, såg du mig komma, gående'
(min enda anmärkning är på dessa komman,
som inte återfinns någon annanstans i dikten..
och de stör lite. jag tappar fokus.
även om jag gillar den raden bäst,
är det där jag hakar upp mig.
skulle det kunna vara;
av synd svart
såg du mig komma
gående???)

och

'Skalpellen i min högra hand
och penseln i min vänstra'
ÄR konst!!!!!!
du är visst en konstnär.
2005-08-11

    Bodil Sandberg
Jag tycker mycket om den här - väldigt mycket
2005-08-09

    Pajasen
jag älskar slutet på denna, måste reflektera lite mer över resten
2005-08-09

  Rachel Roth
många färger i den första versen, skapar en stark bild..som träder fram med tydlighet. Mellanversen lite mer gåtfull...men väcker tankar. Mest tycker jag om den sista versen!...särskilt sista rader!
2005-08-09

  Ghost85
Din dikt var väldigt vacker d som fångade mig var
"jag är ingen konstnär men
jag mållar från ditt hjärta"
d var mycket fint skrivet, värkligen.
2005-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP