Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan

På lätta fötter sprang hon bortöver
bort från ljuset som badar i rött
vände sig om, vad är det jag behöver?
tankar som flyger, gör henne trött

Så naken i själen med brunnar djupa
så törstig på livet och glädjen däri
händer spröda runt liljan kupa
vad fattas mig hur ska det bli?

En ton vibrerar djupt i marken
skakar foten som hjälper henne stå
tonen skiljer träden från barken
hjälper henne att förstå

Det var tonen från henne
som ljöd över sfären
all hennes längtan gömdes däri
kärlekens väv som blossande klär en
silkeslent för henne skonsamt förbi..

Förbi all undran, rädsla och ånger
förbi osämja, krockar och bråk
brutna hjärtans klagosånger
förbi de skiljdas ensamma stråk

In i en djungel av glädje och hunger
hunger på livets nästa skratt
här är det bara lyckan som sjunger
DET är längtans största skatt





Fri vers av A. Öst
Läst 372 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-05 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A. Öst
A. Öst