Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det drar runt knutarna


november

på samma sätt
som sjöarna blir tyngre
när dom
kastar sig mot hamnpiren

slår flaggspelet
förvintrigt
mot flaggstången

vargen gick förbi
utanför köksfönstret
det var
som om han ägde dalen

korparna sitter
i ekarna
bredvid kyrkan
kanske känner dom gemenskap
med svartrocken

dalen tar sats inför vintern
ån kurar
och mjölkkorna
är intagna

det blir många besök
i pannrummet
och björkveden
har börjat
göra rätt för sig

snart kommer snön
vad kostar
en biljett
till västindien




Fri vers av tom boreland
Läst 255 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-06 22:59

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
tung inåtvänd bön. Katharsis. Slutar du efter "i pannrummet" blir det starkt som stål.
2008-11-09

    Toronto för att jag aldrig varit där.
gillar slutet speciellt
2008-11-06
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland