Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillägg till

Jag vill inte inte hålla med om att kyrkan kan vara hemsk, inte alla. Jag skulle hellre vilja säga att 'vissa kyrkor' kan vara hemska.
De kyrkor jag haft kontakt med har alltid fungerat som en samlingsplats för gemenskap och ritualer som dop, bröllop mm Det har funnits en värme, omtanke och respekt där. Även en stor respekt för de som inte vill tro på en allenarådande Gud.

Hur jag ställer mig till mannen på korset? Ja, egentligen tycker jag det är en hemsk och grym 'bild'. De flesta männiksor skulle idag inte vilja pryda sitt hem med en modern bild av en torterad människa...jag skulle inte vilja det i alla fall. Om jag ska vara ärlig så undviker jag nog att titta på mannen på korset och tänker istället på det han predikade om - KÄRLEKEN. Kärlek och respekt för varje människa.

Många kyrkor pryds också av vackra bilder på Jungfru Maria, helgon och olika änglar. En grekisk-ortodox kyrka på en liten ö (Tilos) i Grekland är tillängnad ärkeängeln Michael, avbildad som kvinna! Mycket vacker.
Jag ska se om jag kan hitta mina fotografier och i så fall lägga ut några här på poeter.se. Jag har flyttat två gånger efter resan dit och då hade jag inte digitalkamera. Jag tror bilderna ska finnas på en cd-rom.

Kärlekens ängel vakar över de männiksor som tror på henne!




Dagbok av Annette Andersson
Läst 409 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-07 01:51



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Kärlekens ängel vakar över de männiksor som tror på henne!



En underbar hänförande utsikt målar dina sista ord...
2008-11-09
  Annette Andersson
Annette Andersson