Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POETEN

Tänk Dig när Du sitter vid Din dator, och tittar på de ord
Som Du just nu skriver ner, Du ser dem på din skärm
Du tänker, just så här, och sen flödar orden fram ur Ditt inre
Dina ord formar meningar i vacker eller grym poesi

Du skriver meningar, rättar litegrann, skriver lite mer
Du känner Dig upprymd de ord som Du saknar bara kommer
Du ser hur Din poesi blir uppbyggd, rad för rad
Du känner Dig tillfredsställd, att detta blir precis som Du tänkt

Du vill uttrycka Dina känslor, de som bara Du har
Ingen annan vet ju vad Du tänker
Förrän Du har präntat ner just hur Du känner
Du vill dela med Dig till alla av Dina inre tankar

Du skriver om kärlek, om ångest, om blommor, om hat
Du skriver om händelser i vardag och kanske sorg
Orden bara kommer, Du vill formulera Dig rätt
För att alla som läser ska ta del av just DINA känslor

Och själv mår Du bra av att uttrycka DIG poetiskt
För Du har kanske ingen som Du kan prata med
Allt Du har hållit inom Dig kommer bara ut
För att andra som har samma problem ska få veta dina

Du formulerar det vackra Du ser inom Dig via sköna ord
Du ser framför Dig naturens fina skapelser på denna jord
Du känner när Du skriver att DU blir tillfredsställd
För när Du skriver får Du dela med Dig av allt det vackra som DU upplever

Du skriver om Din käraste som är Ditt allt
Du skriver om saknaden efter någon vän
Du skriver om hatet mot den som gjort dig så ont
Och Du skriver om allt det vackra som har skapats i vår natur


För Du är unik i Dig själv , Du längtans poet
Du får uttryck för Dina känslor när Du skriver
Och Du ger till många andra som läser tillfredsställelse
Många som provat samma sak som Dig själv

Du målar upp naturens vackra skapelse
Och den som läser ser allting framför sig i en bild
Som läsaren lever sig in i och mår bra av själv
Därför kan Du ge många andra det som de behöver

Så fortsätt och skriv som poeter gjort i tider
Som har hjälpt sig själv och så många andra
För Du är så värdefull , Du poet som skriver och delar med DIG
DU blir själv tillfredsställd, och framförallt .... DU glädjer så många andra …..




© Ted Örnberg 2008




Övriga genrer av Eaglemountains VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-11-07 10:55



Bookmark and Share


  anits VIP
Bra beskrivnig och kloka
ord hur det är att tänka
och skriva
2008-11-09

  berxper
Så klokt!
...och poetiskt!
Bra:-)
2008-11-09

  Maria T
Mycker bra ord om hur en poet
tänker, känner, skriver.
2008-11-08

  Lotti
applåder från mig alltid lika bra på att formulera dig :-)
2008-11-07

  Mats Henricson
Bra beskrivning !
2008-11-07

    ej medlem längre
Wow, wow,wow det bästa du skrivit tror jag!
2008-11-07

  mare VIP
Precis, så rätt......``du vet väl om att du är värdefull `` så viktigt !!
Min penna glöder :))
2008-11-07

    sunnanvind
jättefint om en poets tankar!
2008-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP