Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En jul som många andra

Tittar på adventsstjärnor i spröjsade fönster
och julgardiner i olika juliga mönster
granen står redan klädd med kulor, glitter o ljus
det känns så stämningsfullt i mitt lilla hus

Ljusstaken med tre ljus som brunnit till olika längd, sist var det tredje advent
inom kort är det fjärde ljuset tänt
julen närmar sig, bara dagar kvar, oj vad tiden farit
tänker på tidigare jular, mycket av det som varit

mycket rör sig i mitt huvud, jag kommer ihåg min barndoms jular, så underbara
men minns även jular i gråt och vemod, när jag som nu tillhörde de ensammas skara
och saknade min älskade kära
så många gånger jag fått bära

bördan att vara allena just denna årets finaste dag och i tyshet lida
så många år utan att ha en käresta vid min sida
och det verkar som den trenden håller i sig även detta år
och kommer så nog att fortsätta, allt eftersom tiden går ....

(C)Ted Örnberg
Egen bild




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-18 08:48



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
T ider som var
E vigt i en tar och
D rar men än har
* du ådran kvar att
* berätta, väl något
* att också gott då
* värdesätta!
2020-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP