Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt flyktiga namn är storm...

 

Visst log du vackert
vacker var du
lyste upp mitt mörker
en strålande stjärna

Visst gav du mig vila
vila var du
vaggade stilla
en tröst i natten

Visst närde du drömmen
drömmen var du
lekte mig nära
fick mig att glömma

Visst var du vatten
vatten var du
drack mig stilla
ett stormande hav

Visst gav du värme
varm var du
brännde mig varsamt
en förtärande eld

Visst var du vind
en vind var du
smekte mig varsamt
en rasande storm

 

du kom inte

för att

stanna

 

 




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 391 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-11-07 16:08



Bookmark and Share


    wildrosen
vackert, målande och känslosamt
2008-11-13

  Michaela Dutius
En dikt som berör...metaforerna är tydliga och målande.
2008-11-12

  Larz Gustafsson VIP
Och du...Grattis!
2008-11-07

  Larz Gustafsson VIP
Känner två snubbar som heter just Storm i efternamn, men jag förmodar att denna fina dikt inte är avsedd för någon av dem...

Tänk att denna storm, trots all den kraft den besitter, av kärlek anpassade sig och blev en varsam vind.
2008-11-07

  Maria Zena Viklund
låter som en biblisk psalm
2008-11-07

  devilsangel
Huh vad bra..jag bara ryser av detta starka, så fyllt av smärta, ett svek, nåt man trodde på, gav sig åt men som försvann...
2008-11-07

  prinscess VIP
det skall stå mycket
2008-11-07

  prinscess VIP
myckewt bra och tänkvärt skrivet
2008-11-07

  Lena Krantz VIP
Typiskt stormbyar, de drar alltid bara förbi!

;o)

Tjusigt snickrat med orden!
2008-11-07

  halmstrå
Jag tycker om dikten fram till förklaringen - som för mig är obehövlig. Eller kanske kunde sägas i någon annan bild.
Att han inte kom för att stanna ligger mellan raderna och jag känner mig lurad på min egen bild när jag får facit...
Men ok....
Dikten är kanon!
2008-11-07

  berxper
Någon som verkligen rör om, och sätter känslor i brand; sen försvinner.
Kanondikt!!!
2008-11-07

  Sandvargen
sorgsen kärlek
vackert
2008-11-07

  Elaine.S VIP
För mig känns raderna som en enda stor saknad
efter ett behov av mer...starkt oväntat slut..
2008-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter