Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnen... av sand mellan lekfulla tår

 

minns du ljuset

soluppgångarnas varma flöde
längs avsparkat sänglinne
flugorna i taket

solens heta närvaro
de ljummaste av kvällar
smekande nätter 
eviga timmar av grön doft
ärade klorofyll

näktergalens ensamma drill
natt efter natt
i mossbeklädd skog

kommer du ihåg känslan

av het sand
varje korn förnimbart
under dina bara fotsulor
brunbrända ben

kaskaderna av solglitter
på bruten yta
av vindsmekt vatten

barnens ´bomber´ från varje brygga
sommarlovens befriande skratt

du har väl inte glömt

det tunga oset av grillat kött
hur doften av maten
eggar smaklökarna

en iskall öl
imma på högt glas
ett glas vitt i varm hand

hur det svalkar din strupe

i glada vänners lag

de livgivande sommarregnen
doften av levande mylla
sprakande åskväder

jasminen
de lätt oansenliga vita blommorna
vars fylliga doft
kommer till sin magnifika rätt
först när solnedgången

lämnat himlen sprakande i guld och lila

du minns väl

visst?

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 305 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-18 19:50



Bookmark and Share


  Ellan
ja de känns som man upplever de när man läser dina ord
känslan har du fått fram i dina ord
2009-01-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Poetiskt och igenkännande.
En dikt som lockar till läsning flera gånger.
2008-12-31

  micke marin
Absolut minns jag nu. Tack för påminnelsen!
2008-12-29

    papillon
Mmmmm.........
2008-12-21

  Elaine.S VIP
Egentligen gillar jag inte sand mellan tårna men jag vill ha det nu!!! Dina ord väcker längtan....och nu vill jag känna doften av jasmin:)
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol