Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten tidsresa


side by side

en sax stödd av
en hammondorgel
släpar ut tonerna
av side by side

på kökssoffan
ligger pärmar
med sommarens fiske

vovvarna ligger under bordet
kopiorna av loggboksbladen
vilar mot bordsduken

vi gick hem
genom brottsjöar
tände arbetsljusen utanför
hamnen
för att visa att vi fanns

åt knot till middag
turbo och tornado
smörjde kråset
med vitlingfileer
och kokt potatis

en sax stödd av
en hammondorgel
släpper ut tonerna
av side by side

tanken återvänder
ungdomens nattdanser
i stuvs bygdegård
när sommarsolen
lyfte över idalabergen

pappa ledde ut mig
på bryggan
pötte mig i sjön
en huskur
mot ungdomens bakrus

han var bra
på att spela
munspel




Fri vers av tom boreland
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-09 22:50

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blåbäret
väldigt skönt skrivet, ger mersmak...
2008-12-12

    ej medlem längre
Det som jag tänker när jag läser detta, är att det är som att se en ovanligt bra kortfilm
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland