Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Esperanto

Det finns ett ljus
i ögonen
på alla djur
Föll på jorden och gick

Det finns ett språk du känner
som viskar ur läpparna
"det är bara kärlek
inte kramp".

Jag la mig hemma framför TVn med ögonen
uppspärrade

och sög in
ljuset året 2008, och
letade fram atlasen under dom andra böckerna

DÄR
miljoner barn åt lera i Zimbabwe
hemma
svalde jag en bit av en häst

Och det ligger
något incestuöst i
hur jag förhåller mig

till mig själv

oh la
alla änglarna på skolgården
med tårarna som rinner
ner i magen

Hällde ut mjölken ur brösten
Hängde in hjärtat i fågelburen
Lärde mig tidigt hur det känns att drunkna
sånt man förstår när man aldrig
haft något flyt






Fri vers av tripto nin
Läst 420 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-12 01:48



Bookmark and Share


    Ling
Riktigt bra! Esperanto, det är ett konstruerat språk va? Som sattes ihop för att bli jordens språk.. Jag kanske är helt fel ute.

"Hängde in hjärtat i fågelburen" är en otrolig mening som föder otroliga bilder. Starkt.
2009-02-22

  orsak
"Hängde in hjärtat i fågelburen"

damn. där satt du pricken över i:et.
fy fan vad bra du är!
2008-11-16

    Oprofessionell
"det är bara kärlek
inte kramp''

detta fick mig att falla.
2008-11-12
  > Nästa text
< Föregående

tripto nin
tripto nin