Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

framtiden

framtiden
smaka på ordet
smaka på ordet framtiden
hur smakar det
sött kanske lite beskt
hur känns det
skrämmande eller är det en skräckblandad förtjusning
hur känns det egentligen
hur känns ordet framtid
vågar du ens ta ordet i din mun
vågar du planera inför framtiden
kan du se framtiden
när morgondagen känns så långt borta
när gårdagen är en enda stor dimma
när nutiden gått och gömt sig
var ska du leta för att hitta framtiden
har du en del i framtiden
var passar du in i verkligheten
vilken är din verklighet

är din framtid den som dina föräldrar någonstans drömde om
den som de såg när du var liten
den som de önskade skulle hända dig

hänger allting på dig
är din framtid bara din
om allting går åt helvete
är det bara ditt fel då
måste du skapa vägen för dig själv
vem håller dig i handen
vem vägleder dig genom mörkret
vem tänder lapan
när du blir mörkrädd

finns alla svaren om du lyssnar
hittar du kartan om du pratar med dig själv
kan du ställa in kompassen
och hitta stigen som ingen annan har trampat före dig
kan du hitta stigen
som leder till framtiden
som leder till din framtid

när man väl har börjat vandra
kan man ångra sig
kan man välja någonting annat
får man en ny chans
hur många chanser får man
finns det bara en framtid
i så fall vad är din
var är din framtid
framtid smaka på ordet
bli vän med din framtid
bli vän med dig själv
ingen kan bestämma framtiden
förutom du själv
det är du och din framtid




Fri vers av Frida Fredriksson
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-12 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Frida Fredriksson
Frida Fredriksson