Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
glödlampa mm


fredagskväll

i en trasig tvs tomma ruta
speglar sig
en enslig glödlampa

våtäckligt väder snurrar
runt knutarna
och gör hönsen nervösa

det fanns en tid
då jag gömmde mig
för dobido

nu håller klockorna takten
och i bakhuvet
sjunger snoddas flottarkärlek

har handlat inför helgen
många röda lappar
och hemfiskad torsk

sverige är ett märkligt land
och visst
kvinnor kan

trots sin toppmordäna trålare
kommer henric torkelsson
alldrig upp i dom summorna

som isabell lövin
när det gäller
att tjäna pengar
på torskar




Fri vers av tom boreland
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-14 19:39

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ***Wicke***
Ja hon är väl den som tjänar mest på fisket i sverige, men rätt som det är torskar även hon dit
2008-11-18

  Sanningsägaren VIP
slutet bäst!
2008-11-14
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland