Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Födelsen behöver inte bli ett trauma........utan ett mänskligt bemötande från allra första stund!


Bli till



Varsamt med
varma

händer

en ren sax
nuddar.......

klipps navelsträngen
succesivt

blandat

med röster utanför
lugnt och tryggt

bryts banden

barnet kisar
nöjt mot
världen

omhuldad

ändå fri

att möta livet

med full förtröstan.




Fri vers av Karin Rosberg
Läst 359 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-11-15 11:21



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Visst är friheten kittlande....
2009-01-20

  Fredrik Stillesjö
Hej karen!

Ja, visst är det ett magiskt ögonblick. Hälsar vännen Fredrik
2008-11-17

  friheten
VAcker och Grattis
2008-11-16

  Maria T
En ljuvlig liten dikt om detta lilla nyfödda barn
2008-11-16

  Michaela Dutius
En stor stund....när ett nytt liv möter världen- så vackert skildrat av dig!
2008-11-16

    Bodil Sandberg
jag blir alldeles varm i hela kroppen karen..en av de vackraste dikter jag har läst...hur det skulle kunna vara..så varför varför är det inte så - för alla - varför -sparas såklart
2008-11-16

  Gunilla VIP
En önskan om en sådan
start in i livet för alla
människor.
Varmt och kärleksfullt!
2008-11-16

  arie
också att värmen det mänskliga är det som blir till i denna text men också en tanke ja så här det och kan det också fortsatta att vara så här

jag menar att födas på nytt till varje dag

"omhuldad
ändå fri
att möta livet
med full förtröstan"

vi alla har kanske upplevt det en gång ( och som du skriver i texten behöver inte vara ett trauma ) utan som i din text

men tänk också om vi kunde bibehålla
denna känsla till att äntra världen
också i fortsättningen under vår levnad

att varje dag påminna sig om att livet egentligen också i realitet
verkligen börjar på nytt varje dag

så varför inte
återföda denna känsla inom så mycket vi kan
att erröva världen med ett barns ögon varje dag

tack för ömma tankar och känslor
vår tid, vår värld behöver mkt av denna Vara just nu
eftersom tiden och Vi lever i en slags alarmerande "brist"
i vissa avseenden kan man tycka

kram
2008-11-15

  Fredrik P. VIP
fin och varm
inlevelse i
livets första
kris...
2008-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg