Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens patentbärare

Hej tjejer, kvinnor eller allt annat som kan bära kjol
Ni har inte patent på kärleken
Definitivt inte på kärleken till barnen

Jag älskar mina barn med
Men tjatar inte om det, hela tiden
Jag skriver inte: ”de bästa jag har är mina barn”
De borde ni fatta, ändå
De gör det i alla fall

De kommer till mej när de har bekymmer
Eller är glada över nåt
Vi kramas när vi träffas
Och skiljs

Det värsta med skilsmässan var att min lägenhet var för liten
Och låg för låg bort
För att de skulle kunna bo här

Jag låter dom gå fria
Men har lite koll, i alla fall
Fast deras mor brukade hota med att:
”Jag säger åt pappa om du gör så”
Ja för jag reste mycket då...
Pappa var bra att skrämmas med
för att slippa ta i saken själv...

Men fria, under ansvar
Är de
Men de kommer ofta
Om de är nåt som trycker
Jag frågar hur de går
Tog bilnumret då dottern blev hämtad
På sin ”första date” av en bilburen…
Visade mej i dörren så han skulle se…

Vi njuter av varandras sällskap
Och de besöker sin mormor
Och farmor och farfar med
Jobbar, studerar och verkar
Må ok… det är skönt
Jag älskar dom…

Den enda som verkar ha svårt för det
Är deras mor… och kvinnor ska tydligen
Ha män att inte bara dansa efter sin pipa
Utan älska efter sin pipa med…

Men… de skiter jag
Högaktningsfullt i…
Jag "tutinuttar inte min kärlek"
Men den finns, om de vill ha...




Fri vers av LassO
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-16 00:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En tanke till, vill inte ha gubben dansande efter min pipa lika lite som tvärtom men man måste kunna kompromissa och samarbeta. I både kärlek och annat.
2008-11-16

  Ewa Åkerlind
Härligt att höra
En man som bryr sig
Om sina barn
På ett manligt sätt
2008-11-16

    ej medlem längre
Bra skrivet vännen!
2008-11-16

  LassO
Ett svar: när tjejens kille såg mej så fattade han nog att det är dumt att va dum, om inte han fattat det tidigare... för att försvara sina barn, finns knappast gränser.
2008-11-16
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO