Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egentligen sprider väl månen sitt silver, men för rimmets skull får det bli guld - förlåt, gull måste det ju vara när det är poesi. En alldeles ny dikt, hoprimmad under kvällspromenaden. Fotot från detta tillfälle.


Månen över Riddarfjärden

Ikväll är månen full

Och vinglar på himlens fäste

Den kastar en näve gull

Ner till Jordens näste

 

Glitter strömmar i natten

Tävlar med stadens ljus

Faller i Mälarns vatten

Utan det minsta brus

 

(Säg, låter det inte lite Bo Bergman om det här?)




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 460 gånger
Publicerad 2008-11-15 22:51



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Månen är säkerligen stolt över att bli omnämnd i detta vackra rim.
2008-11-16

    papillon
Någon form av flanörpoesi måste det väl i alla fall rubriceras som
2008-11-15

  vera gade VIP
Tidlöst. Skulle ha velat vara med på den promenaden... jovisst, det fick jag ju;-)
2008-11-15

    ej medlem längre
Inte fel med en Stockholmsdikt ... huruvida det är Bergmanskt vågar jag inte säga, men uttrycket är nog inte helt modernt ...
2008-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP