Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i kaffekoppens rike


intorkad sump

en ensam
kaffekopp
med intorkad sump
balancerar
i slingerhålet

i förliga
styrbords ruta
spanar skyddsängeln
mot vågornas
vita toppar

dieselmonotoni
ger trygghet
och proppellerljudet
söver
den ouppmärksamme

nidingens fyr
ritar mot
molnen
och ger ansitet
ett ljusstänk

snart vaknar
generaldirektörer
till nya beslut
som är främmande
i verkligheten

undrar om det
finns
generaldirektörer
hos
småfolket




Fri vers av tom boreland
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-18 23:22

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland