Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
måndag på förvintern


förvintermåndag

hjulspår och hundspår
har ritat
i pudersnön på bron

svart vatten
med isbildning
i vasskanten

det skramlar
i broplankorna
när vi går över

nordanvinden
trycker genom dalen
björkvedsbrasorna luktar vinter

vi tar en sväng
uppåt kärrets gård
vänder går hem

kokar kaffe
ner till båten
att sortera krabba

i morron sjögång
idag blåst
kallt




Fri vers av tom boreland
Läst 254 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-24 09:26

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Genom orden leder du mig på en underbar promenad.

Eva
2008-11-26

  Havsbris
Så underbar att
läsa och tänka sig,
de bilder du ger eller
delar av en typisk
vinter vardag i en
fiskmans liv ;o)

Otroligt fint skriven,
rena poesi med
magnifika rader och
vokabilär!!

Grattis och BRAVO!!!!!
2008-11-26

    huldran
Känns som man vandrar med dig o vovven, så inlevelserikt. Jag sätter mig vid brasan o njuter!
2008-11-26

  Cris
just kallheten får du fram i dikten..
Skrammelkallt.
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland