Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så jävla sjukt!


Overkligt!!



Overkligt!

Så främmande

så overkligt

har inte mött dig förut i min egen kropp
men nu finns du där

Ligger inbäddad o tror du är trygg där


Men icke!

En främling som är giftig och som måste bort

Och bort ska du!

För ännu är jag inte klar med mitt liv

Inte på långa vägar!

2008- 11- 23




Övriga genrer av Yvonne Vigstrand
Läst 515 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-24 11:48



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Hej Yvonne!

I våra dagar är förbättringar lika sällsynta som venuspassager eller femlingsfödslar. Men ibland kan man notera en mindre ljusglimt i ett eljest totalt mörker.

Nu gäller det läkarnas syn på fibromyalgi. Ända in på 90-talet stämplades kvinnliga fibromyalgiker som SVBK varmed inte avsågs Svenska Veteranbilsklubben utan "Sveda-värk-och-bränn-käring".

Nu tycks en yrvaken visshet hålla på att så sakteliga ta form. En av orsakerna anses vara att vi fått fler kvinnliga läkare. Själv har jag hört många dumma skämt på sjukhus men de har undantagslöst florerat bland manliga läkare. Kvinnor skämtar inte om "brännkäringar".

Jag själv (82) och många jämgamla män jag känner konsulterar helst kvinnliga läkare. Detta innebär inga sexuella ambitioner, det är bara det att vi hunnit träffa alltför många vitrockade "ståuppkomiker" under våra långa levnader.

Så sent som 1950 träffade jag en medicinstuderande som gick omkring med ett människoöra i plånboken. Detta hade han skurit av under en lektion i anatomi. Det lär även ha förekommit att manliga studenter skar av kuken på manslik. Trofén smusslades sedan ned i kvinnliga kandidaters kappfickor. Humor i världsklass!

Förhoppningsvis är sådana dumheter numer historia.

Kram! Rune.
2009-01-30

  Don Michael
Fick en stark känsla av att det handlar om cancer. Stark text!
2008-11-27

  ~Leonardo~
Stark poesi..förmedlat med all kraft tillgänglig.
Gillar ditt slut...
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne Vigstrand
Yvonne Vigstrand