Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att skildra den vita tid som nu är här.....


NOVEMBERVINTER 2008

Vintern har frusit till nu
Isen kryper fram längs gångvägarna

Nödtorftigt den "kamoufleras" på Motorvägarna
Kylan kryper in i vår kropp
Vi ryser
vi fryser !

Halkan , den djävulska och försåtliga
Benbrott, avåkningar och olyckor

Men barnen i backen åker och njuter
Glada skratt , av farten de tjuter

Skrapande av bilrutor
Motorstopp
Kokande motorer, asch, kylarvätskan (!)
Vinterdäcken sitter där
en "säkerhet" eller en "chimär" (?)
dubben ska ju bort, i sta´n
men på landet kvar, hela da´n
MEN ska "lantisen" byta till sommardäck (?)
NÄR Han till sta´n kommer, "glad och käck" (?)
Ja, se, DET var en fråga (!)
LÅT oss politikerna med DEN "plåga" !


Och snart står julen för dörren
pengarna ryker, pank till nyår (?)
Dyrt att leva för oss "småfolk"

Det står väl inte på, förrän
vi in i banken oss bryter, vi måste Pengar få
pyrt ,blir "dekad", ärlighetens "bistra smolk"...

Ja, Mycket Är Oklart
Livet Är Inte Solklart..................


----------




Fri vers av Mats Henricson
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-26 14:23



Bookmark and Share


  aol
ler bara så sant min gode vän
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska