Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


stjärnblommor

Månljus trängde sig fram mellan grenarna
och löven darrade lätt
för en bris av tigande sommarluft.
Stjärnblommor glödde på himmelsängen
och små, små tunna strimlor av tyg
föll som ett vårregn mot gräset.
Vi kröp ihop som små
darrande tussar av bomull på marken,
som träd som böjs för vinden
eller som stenar som kastas mot avgrunden.
För hon hade ett hjärta av ljus
men själen var svart som den mörkaste natten,
så svart var kärleken
och så tung var bördan hon bar.
Det porlade från bäcken
och löven seglade på vattnet
och vattnet grävde sig fram genom marken
för ingenting
skulle någonsin kunna stoppa vattnet.
Hon tryckte sina gråtande kinder mot min hals
och händer av is gömdes tätt mot huden
och hur hon än försökte
yrde sveket bland hennes ord.

Och jag höll henne intill mig då hon föll




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 777 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-14 20:52



Bookmark and Share


    EllenCalmira
insiktsfullt och väl poetat
2008-03-20

  Azerola
Du lyckas verkligen träffa allt i denna dikt.
Underbar till tusen. *Amazing*
2006-11-10

    Vildrosen
I mina ögon en alldeles "outstanding" dikt. Vilken målande berättarteknik känner riktigt sommarnattens milda bris och spänning. Den här blir en av mina favoriter!
2006-11-05

    Anna Andersson
Jag ryser.....

.......Dina ord, jag faller....
........ dina texter fångar mig.......
2006-11-04

  karenina VIP
väldigt fint skrivet med målande ord som ger många bilder.
i dikten finns flera strofer som jag tycker om, b la; 'för hon hade ett hjärta av ljus'. men även betraktelsen av himlens stjärnor som blommor på en äng.
2006-10-08

    ej medlem längre
Ultra starkt, sagolikt, om du är hjälten i dina berättelser, om du är fader till dina skrifter, bugar de resterande skrivande händerna inför dina skapelser.
Vackert!
2006-10-03

  himlens hemlighet VIP
stark och berörande...rika bilder...tycker om!
2005-08-21

    Camapani
Dina dikter går rätt in i själen på mig. uttrycksfullt och levande i varje ord och mening bygger sin egen verklighet och framförs på sitt alldeles eget sätt. Djupt berörd blir jag. /tack igen
2005-08-19

  Rachel Roth
en starkt berörande kärleksdikt!!!
2005-08-15

  Elin S
Jag gillar språket i den här dikten, det får mig att stanna kvar och läsa den flera gånger, och jag ser mer för varje gång. Slutet är helt annorlunda mot vad jag förväntat mig när jag tagit mig bara halvvägs, vilket är tilltalande.

Och sista raderna, från "hon tryckte sina händer..." så hemska och träffande att jag ryser.
2005-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson