Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
östdanmark har fyra landskap,halland ,skåne, blekinge och bornholm. att 3 av dem hör till sverige ,förändrar inte verkligheten


näsbjären

i november
knegar sig långsamt
solen upp över
näsbjären

när den kommit
en bit
kan jag se
när den speglar sig

i lanterninen
på nidingens fyr

strömmen
sätter västvart
när vi passerar
djuprännan

gåsekils minnen
vilar i skalla

i malösund
passerar
vi den gamla krogen
där skutorna
gärna växte fast

då kunnde inte
stormarna
bli långa nog
när det fanns
kvinnor
och brännvin

vid grunda båge
ligger barkens
bottenplåtar kvar
besättningen
ligger på väröbacka
kyrkogård

där fann också
den polska
flickan ro
Oscar kunnde inte
se en tysk registreringsskylt
utan att bli upprörd

kusten har sina historier
har sina band
de är inte alltid
desamma
som herrarnas




Fri vers av tom boreland
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-26 21:48

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland