Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


rymdfågel

Det finns en dröm som svävar mellan stjärnor,
den kittlar fjärran världar med sin klara glans.
För rymdens år bland himlakroppslanternor,
ger drömmen glöd åt brinnande euforisk dans.

Han blundar för ett kosmiskt moln av minnen,
och luras plötsligt av en skymningsbild i gråt.
Till den som älskat honom högt med alla sinnen,
för alla mörka svek det viskas tyst;

förlåt!




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 550 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-14 22:07



Bookmark and Share


  Rublev
Starkt, lekfullt och vackert!
(Och bra rimmat!)
Tycker mycket om den!

Funderar över: ”och luras plötsligt av en skymningsbild i gråt.”
”Luras” ger en liten bismak. Att luras att viska förlåt blir lite konstigt. ”Lockas” eller ”fångas” känns bättre...
Semikolonet efter "tyst" behövs det?
2005-08-19

    Camapani
som en fågel sprider sina vingar genom en frihet stor och drömmande moln, känner jag ordens rymd i din dikt av rymdfågelns dröm.mycket fin och kärnfull. /Tack
2005-08-19

  Rachel Roth
så vackert!
2005-08-15

  Myself
jättefin dikt.
2005-08-14

    Bodil Sandberg
Tycker enormt mycket om den
2005-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson