Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nidingen, december 1985


Om kvällen (till Gunnar)

Om kvällen är havet större än rymden
Mistluren hälsar dimman, lotsar oss
genom nattens svalg
Blinkfyrens käglor jagar
Över oss regnen
Mörkret vibrerar; vi lutar oss rastlöst tillbaka
Allt är signaler och tecken till uppbrott

Om kvällen, när alla munnar står vidöppna
När allt som varit ljus och rymd och dag
blir till iskristaller i vinden

Om kvällen ...

Om kvällen ändå vore dagens krydda!
Om mörkret ändå vore nattens ljus
Om fyrar kunde lyssna till varandra
Då vore inte allt så främmande
och vi så löjligt ovidkommande




Fri vers av Jonas Rudberg
Läst 664 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-27 01:07



Bookmark and Share


  klio
Härligt och stämningsfullt skrivet...
2008-12-30

  Jonas Rudberg
Tack för fina ord! Rätt gissat Jacob, jag var absolut inspirerad av några fraser ur Gunnar Ekelöfs mästerverk när jag skrev detta.
2008-12-17

  Vildvittra
Åh, vad jag tyckte om denna.
Så vacker och stämningsfull.
2008-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Rudberg
Jonas Rudberg