Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
formen är ottave rime - men innehållet nog åt det mer kopulativt syndiga hållet - och jag vill framhålla att det inte är jungfruns fel.


Jungfrusång i all enkelhet


En klippa brast där oskuld promenerat
och blodet som sprang upp var fyllt av skam
i blicken doldes lust som fascinerat
fått dela livets smärta med guds lamm
fördolt i den kaftan som kopulerat
med jungfrun som blev kallad att gå fram
som förebild för lydnaden gud vill
-att alltid säga ja och släppa till




Fri vers av halmstrå
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-29 00:24



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Ja, jag kan inget om bundna former, men jag ser ju att du är oerhört duktig på detta! Och helt självlärd! Du har ett mörkt, men vacker och starkt ordval.
2008-11-29

    papillon
Formell elegans och renhet och komprimerad ond svärta.
Tag och läs!!
2008-11-29

    papillon
Den asketiske munken klagar över underjagets syndfulla lastbarhet i nattens drömmar

Lösa tömmar i bunden form - ottave rime
.
På natten slaknar överjagets tömmar
och dagens trygga arbetshästar skenar
Då brister alla själens dolda sömmar
som liv och hemlig livslögn tätt förenar
ur djupa, gömda kryptor väller drömmar
som, trots all andlig tuktan, förorenar
allt fromt, allt gott, jag under dagen tänkt.
Ett syndfullt mörker kring min bädd sig sänkt
2008-11-29
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå