Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ta mig inte på orden. Use your Imagination.


Familjernas hemlighetsfulla liv.

 

i begynnelsen var kärnan
som blev trädet
där boet byggdes åt kärnfamiljen
(om den fanns)

men alla lämnar
(knuffas ur
förlorar)
en gång boet
och alla blir träd
som tvinnar grenar bland molnen
rötter i underjordiska drömtunnlar
där begynnelsen vandrar orörd

och på varje gren knoppas en sorts familj
bildar omöjlig bitterljuv frukt

men poeten såg den resa en smula
till fasta marken
så kanske i alla fall 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 368 gånger
Publicerad 2008-11-30 00:38



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det var Stig Dagerman själv som skrev den, mycket finstämda, dikten, som jag syftade på.
2008-11-30

  Larz Gustafsson VIP
Att dö är att resa en smula från grenen till fasta marken, som Harry Martinsson skrev.
Citatet återfinns på Stig Dagermans gravsten (hans grav finns i min hemby, Älvkarleby i Norduppland).

Själv tror jag på kärnfamiljen.
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger