Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack för idén min käre vän!


Det går en löklukt.....


Det går en löklukt genom mänskolivet
en doft av smaklös förtvivlans kök
så är det fasansfulla livet givet
att våra dagar är ändlöst stök

I lustans kokbok är det väl beskrivet
hur mänskan väntar sig själv på besök
och finner innerst inne livet skrivet
så uppenbart som ett tomt försök

Så lär oss löken att allt liv förblivet
i tomhet slutar med kökslig rök
och alltings själva inre blir fördrivet
dit allting skalats som ändlös lök




Fri vers av halmstrå
Läst 599 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-30 19:10



Bookmark and Share


  stella
Jaha, då är jag en röd lök! :)
2008-12-03

  korpfjäder
flätad av lök en mänsklig tomhet
vilka insikter du döljer människa!
Tack för senast också!
2008-11-30

    papillon
Lekfullt och finurligt hanterad extistensiell svärta med nästan 200 år gamla rötter hos den stackars mjältsjuke Tegnér.......
2008-11-30

    © Birgitta Wäppling VIP
Tjusigt rimmat med fin rytm och snygga rim.
Och temat är förunderligt tankeväckande. Lockar till läsning...!

Applåder!
2008-11-30

  Kristina Wallbing
Oj. Tårarna rinner i löklukten...
Du är otrolig, som vanligt!
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå