Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att laga mat


vanlig kväll

huset är utkylt så här
när vi kommer hem
månaden före jul
som vanligt hade
metereologerna fel
så sjögången sitter
kvar i kroppen

det blir att skala potatis
och medans den kokar
tänder jag i pannan
jag vet det blir
lagom varmt
tills jag ska lägga mig

turbo och tornado
springer runt benen
dom har redan spanat in
torsfileerna som
ligger nytinade på bänken
dom har lärt sig dieten
varannan dag fisk

stekta panerade torskfileer
kokta potatis
en enkel redning
av majonäs och senap
så glömmer jag ensamheten
och tittar in i aprill
när vi fick lekfläcken
utanför rågelund

och piggvararna
kom ombord
lådvis

den ljumma vinden
slet i väleflggorna
och vi gick i lä
innanför pallisaden
i kuggavik

så en tallrik till turbo
en till tornado
torskfilen åker snabbt ner
efter en gungig
dag till sjöss




Fri vers av tom boreland
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-01 20:47

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
slet i väleflggorna?
jaa, trots några stavfel här och där kändes det som en skönt berättad text...
2008-12-01
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland