Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista färden


Hans ögon så matta
Var satta, så långt in
I skallen

Och de var omgivna med torrt skinn
De verkade som om
Han sett de han skulle se
Bett de han skulle be
Lett de som han skulle le

Nu var de bara slutet kvar
Allt han gjort var gjort
Han hade levt sina dar
Och de hade gått, alldeles för fort

Ett liv, många lustar
Motiv och varma kustar
Som tavlor i rad målade
Ser han sitt liv i rad
Kvinnor som han skålade
Långsam promenad

Vet du, sa han de ska bli skönt
Att slippa leva, efter allt detta
Fast de ser ut som att jag ingen
Framgång rönt
Så känns de som de mesta var till rätta

Jag somnar snart, den sista färden
Och snart man glömt att jag fanns
I denna världen
Men jag är nån annanstans
Kanske i den andliga flärden
En annan skans….




Fri vers av LassO
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-03 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO