Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite gulligull om min egen nattgök.. som lagar mitt hjärta när det behövs..


Nattgöken...

 

 

Nattgöken sjunger vägg i vägg

vaken mitt i natten är den göken

steker bacon och ägg

smaskar i sig utan avbrott den fröken

 

trollbinder mig med sin sång

viskar tyst sin vilja att komma nära

tar några danssteg var gång

berättar om dagen och sina kära

 

klockan börjar nu närma sig fyra

jag flämtar av trötthet och bör sova

jag känner mina sovtimmar blir dyra

men hennes sånger är så ljuva vill jag lova

 

hon räknar så in sina små

en två tre fyr fem sex rara

dunk så ramlar nummer sex i golvet då

ingen fara en mardröm bara

 

eller kanske en kullerbytta i drömmen

som föddes i nattgökens saga

säger nummer ett på sin väg in i sömnen

och jag låter nattgöken åter mitt hjärta laga




Fri vers av micke marin
Läst 402 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-08 10:05



Bookmark and Share


  korpfjäder
..bara hon inte lägger ägg i ditt bo...!!
2009-04-08

  Blåbäret
vilken underbar text!
riktigt gulligull som trollbinder
2009-04-08
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin