Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden

Tiden

Ska man leva länge ska man ha tråkigt
För aldrig går tiden så långsamt
Som då

Men när man har kul
Så flyger tiden förbi
Som om den bara försvann

”tiden går fort när man har roligt”
vissa nätter tar aldrig slut
Vissa, finns inte liksom
De bara ”rinner iväg”
Den första med sin älskade
T ex, men den minns man ändå
Fast den försvann så fort

Eller en match, om laget man håller på
Ligger under så tickar det fort
Mens de annars går som tuggummi
I urverket…

Tiden är ens ovän den går alltid långsamt
När man vill den ska gå fort
Och fort, när den ska gå långsamt…




Fri vers av LassO
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-07 12:57



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja, tiden är nog oftare fiende än vän, och visst är underbart kort och trist varar länge, som Povel Ramel sjöng, men ju äldre man blir desto mer sällan är det som tiden går långsamt, det är i alla fall mitt intryck, det är nästan så att tiden går fort även när man väntar numera, tycker jag.
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO