Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hästhovarnas bestämda travsteg

.

Grusvägen dammar upp
på sedvanligt sätt
då hästhovarnas bestämda travsteg
får marken att lite smått vibrera
och i all hast slita med sig
ett moln av astmaframkallande innehåll
som lämnar ett minutkvarvarande minnesspår
som sakta stiger upp,
och förintas,

men dolt där under
ligger konturen
av en handslagen hästsko
som med minutiös precision
utformats och spikats fast
och som nu tillåter grusvägen
att berätta
för barfota gåendes barn
om hästvidundret
som skakade gruskornen till lycka
och om möjligt,
väcka bilder,
minnen och lukter
hos dessa barn
som tillåter den
att måla guldkant
på just detta sommarlovet




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-07 14:51



Bookmark and Share


  DrownedFish
Jag blir fångad av din text, underbar! *Hästvidunder? O.o aww.. MEN, i sammanhanget är det trots allt perfekt ordval*
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna