" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Kärlek i ny skepnad

*** 

I livets turbulens tappades kärleken bort

kunde den inte finna

glömde det som kunde vara

gömde det som fanns

I jakten på det som fick mig att brinna

nya saker

nya mål

alltid på jakt efter nytt

Berusad av egot jag sprang i min iver

 

TVÄRSTOPP!

 

Mitt hjärta slog en volt

Mina lungor slutade andas

Själen ville få ro

 

Dödens siluett svepte förbi

stannade till och omfamnade mig

 

Där

 

långt borta i ljuset

i världen utanför 

trädde den fram

 

nersolkad och överkörd

med ett hjärta av renaste guld 

 en själ lika vacker och djup som det glittrande mörka havet

 

Det var kärleken

 

Min själ väcktes

Mina lungor fylldes med luft

kroppen fick åter liv

 

Det jag en gång var

finns inte mer

 

Jag hittade kärleken

 

i ny skepnad

***




Fri vers av Afrodite
Läst 453 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-07 21:39



Bookmark and Share


  aol
bara så underbar
2008-12-13

  berxper
Din dikt är fantastisk - otroligt bra!
När man blir målstyrd kan livets väsenligheter komma bort; som kärleken. "Kärleken i ny skepnad" jag fastnar för den formulleringen; den är lite tolkningsbar: ungefär som, där jag minst anade fann jag den...
"Dödens siluett svepte förbi" ibland måste något omvälvande hända för att det ska bli ett stopp och en djupare insikt ska komma.
Bokmärker din dikt.
Snyggt
2008-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Afrodite
Afrodite