Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av en orkidé

 ***

 Löven vissnar ett efter ett

Utan näring eller vätska finns bara hoppet som gror

Kämpar i ensamhet och mörker

Vill så gärna synas och blomstra i fyllig jord

men ingen ser... 

ingen hör...

ingen bryr sig om den lilla blomman som

blommade så praktfullt i somras

som spred doft av sommar och kärlek

men som lämnades kvar på landet utan omsorg och eftertanke

Med försök att spara på näringen så att den ska klara sig längre

och inte bli en torr pinne som lätt kan brytas av och långsamt tyna bort

Överlevnadsinstinkten finns gömd i rötterna

och bara väntar på att bli räddad från ett bittert öde

Drömmen och hoppet om att åter få blomstra som den vackraste och

mest trofasta orkidé som någonsin skådats, lever ännu...

***

 




Fri vers av Afrodite
Läst 1317 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-29 20:04



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Det är tur att vi "går tillbaks" mot en tid då folk förstår att morötter och blommor inte växer på ICA...bokmärke, trädgårdsbloggar har jag sett men fram för mer trädgårdsdikter.

Be well,
LPWJ
2009-01-31

  Carola Zettergren
Jag älskar orkideer, skira blommor med en stor skönhet och stor själbevarelsedrift!!!:)
2009-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Afrodite
Afrodite