Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg ett äldre par flyktigt genom ett fönster när jag var på promenad. En bild om hur deras liv var hoppade genast fram i mina tankar. Varför inte skriva ner den, tänkte jag...


De två

Hon sitter i soffan
Han sitter på stolen
Hon tittar på tv
Han läser sin tidning
Deras liv är tillsammans
Ändå så långt isär

Hon drömmer om frihet
Han drömmer om närhet
Hon söker något nytt
Han söker det som var
De går förbi varandra
Där de sitter stilla
De har tappat bort varandra
Där deras ögon brukade mötas

Deras liv har bestått av dem
Båda tillsammans
Längre än vad de har haft liv
Utan varandra
Allt går på rutin numera
Allting är planerat och uppdelat
Och de har gått och fortsätter gå
I samma spår
År efter år efter år

De går förbi varandra
Där de sitter stilla
Hon på soffan, han på stolen
Sammankopplat bortkopplade
De är vid mötesplatsen
Letandes efter varandra
Båda på eget sätt
Sittandes så nära
Men ändå så långt isär




Fri vers av LitenSyster
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-07 23:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Väldigt hög igenkänningsfaktor här...
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

LitenSyster